NL: Inzamelen drankenkartons in korte tijd gewoon geworden

27 oktober 2016

Sinds het beschikbaar komen van een inzamelvergoeding in 2015, zijn 343 van de 390 Nederlandse gemeenten overgegaan tot het gescheiden inzamelen van drankenkartons. De hoeveelheid drankenkartons die wordt ingezameld is vaak boven de verwachting die de gemeenten zichzelf hadden gesteld. De meeste gemeenten denken dat de inzamelrespons in de komende jaren verder zal stijgen. Hiermee is inzameling van drankenkartons in Nederland in korte tijd gewoon geworden. Dit blijkt uit een enquête van Stichting HEDRA. In de enquête geeft een kwart van de respondenten aan dat de inzamelrespons boven verwachting is. Voor bijna de helft (48%) is de hoeveelheid zoals verwacht (Persbericht HEDRA, 5 oktober 2016).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor de belangrijkste resultaten van de enquête (253 kB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de kick-off van het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (29 maart 2017).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.