NL: Inspectie trekt waarschuwing in, zwarte kunststof verpakkingen voldoen wel aan de essentiële eisen

05 september 2014

In november 2013 meldde het NVC dat zwarte kunststof schaaltjes niet zouden voldoen aan de essentiële eisen (EE) ten aanzien van verpakking en milieu volgens de inspectie (ILT), omdat deze schaaltjes niet worden uitgesorteerd voor materiaalrecycling.
Inmiddels is duidelijk dat deze verpakkingen wel degelijk aan de EE voldoen, een mening die het NVC deelt en die ook met de inspectie is gecommuniceerd. Je kunt namelijk ook kiezen voor energieterugwinning in plaats van materiaalterugwinning (recycling) vanwege de calorische waarde van kunststof verpakkingen. Het NVC is in het bezit van een brief van ILT aan een bedrijf dat bezwaar had gemaakt, waarin de waarschuwing wordt ingetrokken.
Wilt u meer weten of een kopie van de brief van ILT, neem dan contact op met Helen Crowe.
Voor meer informatie over de essentiële eisen kunt u ook de online NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging volgen.
Voor meer informatie over de nieuwe ISO wereldnormen voor verpakken en milieu kunt u deelnemen aan onze online webinar hierover. Deze duurt een uur en is gratis voor u als NVC-lid.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.