NL: Informatie gepubliceerd over verbod gratis plastic tasjes

12 januari 2016

Op 17 december 2015 is de conceptregeling voor het verbod op kunststof draagtasjes in de Tweede Kamer besproken en is er een persbericht gepubliceerd. In de regeling, die van kracht is sinds 1 januari 2016, wordt een verbod ingevoerd op het gratis verstrekken van plastic draagtassen op plaatsen van verkoop, inclusief composteerbare of biologisch afbreekbare plastic draagtassen. Een aantal uitzonderingssituaties is gedefinieerd. Op 18 december 2015 is de definitieve regelgeving gepubliceerd.
De regering heeft een document gepubliceerd ter voorbereiding op de regelgeving. Er is tevens een Vraag en Antwoord (Q&A) document voor winkeliers gepubliceerd en een Q&A document voor consumenten.
Klik hier voor het persbericht van 17 december.
Klik hier voor de definitieve regelgeving.
Klik hier voor het document ‘Voorbereid op verbod gratis plastic tas’ (3,34 MB).
Klik hier voor het Q&A document voor winkeliers.
Klik hier voor het Q&A document voor consumenten.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.