NL: Houdbaarheid na openen op verpakking zelfzorgmedicijnen

01 november 2016

Naar aanleiding van onderzoek van de Consumentenbond in 2015 wil het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) dat fabrikanten van zelfzorgmedicijnen de houdbaarheid na openen op de verpakking zetten. Deze informatie ontbreekt regelmatig op hersluitbare verpakkingen van zelfzorgmedicijnen.
Volgens de Europese wetgeving is het niet altijd nodig om de houdbaarheid na openen op de verpakking te vermelden. Om te zorgen dat medicijnen goed worden gebruikt, vindt het CBG het belangrijk dat dit wel gebeurt. In de nieuwe regels vraagt het CBG de fabrikanten bij hersluitbare zelfzorgmedicijnen de houdbaarheid na opening altijd op de verpakking te zetten (Nieuwsbericht CBG, 30 september 2016).
Klik hier voor het volledige nieuwsbericht.
Klik hier om Beleidsdocument MEB 46 te downloaden (277 kB).
Klik hier voor meer informatie over de module Pharmaceutical packaging regulations van de NVC E-Course Pharmaceutical Packaging.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.