NL: Heroverweging laag tarief voor biokunststof

01 maart 2016

Het Afvalfonds Verpakkingen heeft in 2013 een apart tarief afgegeven voor biokunststof. De beredenering daarbij was dat er geen kosten gemaakt worden in de inzameling en verwerking omdat het voornamelijk via gft wordt ingezameld. Na 3 jaar blijkt echter dat deze verpakkingen ook in het Plastic Heroes systeem terecht komen. Het Afvalfonds Verpakkingen overweegt daarom het tarief voor biokunststof gelijk te trekken met het tarief voor andere kunststof verpakkingen en start nu een onderzoek. Mocht dit tarief gelijk getrokken worden dan zal dat voor 2018 gelden, waarbij wellicht in 2017 een eerste verhoging zal worden doorgevoerd (Nieuwsbrief Afvalfonds Verpakkingen, februari 2016).
Klik hier voor de nieuwsbrief.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.