NL helpt Indonesië aanpak zwerfafval eenmalige verpakkingen

16 december 2016

Staatssecretaris Dijksma, VNO-NCW en FrieslandCampina hebben afspraken gemaakt met de Indonesische Kamer van Koophandel en het bedrijfsleven om het gebruik van eenmalige wegwerpverpakkingen van bijvoorbeeld noodles, chocola of koffie aan te pakken. Deze zogenoemde single-use packages leiden tot nog meer zwerfvuil op straat en in zee (plastic soep). Een groot probleem in Indonesië, dat nu een van de grootste plasticvervuilers ter wereld is. Single-use packages zijn ontwikkeld om betaalbare producten op de markt te brengen. Mensen kunnen door de lage prijs toch nog de producten kopen, alleen dan in hele kleine hoeveelheden (Nieuwsbericht Rijksoverheid, 23 november 2016).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor de toespraak van de staatssecretaris bij het seminar 'Trash to Treasure' op 23 november 2016 in Indonesië.
Klik hier voor meer informatie over het nieuwe NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (kick-off op 29 maart 2017).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.