NL: Geen gratis plastic tasje meer - Wat vindt de consument?

31 mei 2016

In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft onderzoeksbureau SAMR (Smart Agent MarktResponse) een onderzoek uitgevoerd omtrent de bekendheid van het verbod op het verstrekken van gratis plastic tasjes door winkeliers. Het veldwerk heeft gelopen van 4 mei 2016 tot en met 12 mei 2016.
Uit het onderzoek blijkt dat de maatregel werkt. 90% van de Nederlanders is inmiddels op de hoogte van het verbod op gratis plastic tasjes. Ruim 8 op de 10 Nederlanders nemen nu zelf een zakje mee voor hun aankopen en tweederde betaalt zelden of nooit voor een plastic tasje. In het Algemeen Dagblad (AD) van 24 mei 2016 verscheen een artikel over het onderzoek (Nieuwsbericht SAMR).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het onderzoek (515 kB).
Klik hier voor het artikel in het AD.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.