NL: End-of-life fase biobased en composteerbare verpakkingen

27 oktober 2016

Er bestaat veel verwarring over de end-of-life fase van biobased en/of biologisch afbreekbare (composteerbare) verpakkingsmaterialen. Verschillende partijen in de keten communiceren daar op verschillende manieren over. Op verzoek van de NRK heeft het KIDV een handreiking voor eenduidige communicatie opgesteld.
In de handreiking staan communicatie-instrumenten voor producenten en importeurs van verpakkingsmaterialen, voor gemeenten en afvalmanagement-bedrijven, voor NGO’s, overheden en media. Het is voor consumenten lastig om te weten waar bepaalde verpakkingsmaterialen moeten worden weggegooid. Met deze handreiking wil het KIDV de verwarring hierover verminderen (Nieuwsbericht KIDV).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor de handreiking (1,63 MB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de kick-off van het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (29 maart 2017).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.