NL: Conflict verrekening aandeel kunststof niet-verpakkingen

20 december 2016

Er is een discussie rondom de verrekening van een aandeel kunststof niet-verpakkingen in de gerecyclede kunststofstroom. Nedvang heeft in een brief aan gemeenten aangekondigd dat zij van plan is een correctie van 7% toe te passen op de kunststofstroom die voor vergoeding in aanmerking komt.
Hierop heeft de VNG, als partij binnen de Raamovereenkomst Verpakkingen (ROV) 2013-2022, haar standpunt verwoord richting de colleges van B&W: Het vraagstuk kan betrokken worden bij de aanstaande evaluatie van de ROV. Eventuele nieuwe afspraken kunnen echter alleen gericht zijn op de toekomst, waarbij het onderwerp integraal moet worden beoordeeld (Nieuwsbericht VNG, 11 november 2016).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor een brief van staatssecretaris Dijksma waarin zij Kamervragen over het conflict beantwoordt.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het nieuwe NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (kick-off op 29 maart 2017).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.