NL: Brancheverduurzamingsplan farmacie vastgesteld

24 augustus 2016

Op 8 juli 2016 heeft het KIDV het brancheverduurzamingsplan Farmacie en zelfzorggeneesmiddelen vastgesteld. Naast de hoogst haalbare doelen bevat het plan ook een aantal uit te voeren onderzoeken. Zo komt er een onderzoek naar de mogelijkheden om PVC op termijn uit te faseren, met een focus op blisters en stickers.
Het opstellen van brancheverduurzamingsplannen is een afspraak die de rijksoverheid, het verpakkende bedrijfsleven en de Nederlandse gemeenten hebben gemaakt in de Raamovereenkomst Verpakkingen 2013-2022 en het daarbij behorende Addendum. In de plannen stellen de branches hoogst haalbare doelen, eerst tot 2018 en daarna tot 2022 (Nieuwsbericht KIDV, 7 juli 2016).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het brancheverduurzamingsplan Farmacie en zelfzorggeneesmiddelen (757 kB).
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.