NL: Beperk gebruik stripfiguren op verpakking kindervoedsel

21 december 2016

De FNLI heeft in principe besloten een beperking van het gebruik van licensed media characters (tot 13 jaar) op verpakkingen en point-of-sale-materiaal in procedure te brengen om in de Reclamecode voor Voedingsmiddelen op te nemen. Voorwaarde is dat eerst een toets op de mededingingsrechtelijke aspecten en op mogelijke obstakels voor het vrije verkeer van goederen in de interne markt voor worden uitgevoerd.
Aangezien het voorstel fysieke verpakkingen van/rond producten betreft en niet uitingen op radio, tv, print of sociale media, treffen de regels ook producten met Nederlandstalige teksten op verpakkingen die in andere EU-landen worden geproduceerd (Nieuwsbericht FNLI, 8 december 2016).
Klik hier voor het volledige nieuwsbericht.
Klik hier voor de Kamerbrief waarin Staatssecretaris Van Rijn (VWS) de Tweede Kamer informeert over de huidige zelfregulering op voedingsreclame gericht op kinderen (156 kB).
Klik hier voor meer informatie over de NVC Cursus Food Packaging.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.