NL: Afvalbeheersbijdrage verpakkingen 2017 gelijk aan 2016

24 augustus 2016

Het Afvalfonds Verpakkingen heeft in de nieuwsbrief van juli aangekondigd dat de tarieven voor de Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen voor 2017 zijn vastgesteld op hetzelfde niveau als voor 2016.
Het tarief per materiaalsoort bestaat uit twee delen: de nettokosten die een materiaalsoort veroorzaakt in de keten van inzameling, verwerking en vermarkting; en de algemene systeemkosten. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor monitoring, preventie van zwerfafval en het kennisinstituut. Deze worden evenredig per kilogram over alle materiaalsoorten toegerekend. De tarieven zijn gebaseerd op wat het in totaal kost om per materiaal aan de wettelijke producentenverantwoordelijkheid te voldoen.
Klik hier voor de nieuwsbrief.
Klik hier voor de tarieven.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.