NL: 93% consumenten bekend met verbod gratis draagtassen

02 mei 2016

De gratis plastic tassen bij de toonbank van Nederlandse winkels zijn per 1 januari 2016 verboden. Uit onderzoek van Markteffect blijkt dat ruim negen op de tien Nederlanders (93%) op de hoogte is van deze nieuwe regeling.
Wanneer het gaat om geplande aankopen (bijvoorbeeld boodschappen in de winkel) dan is een meerderheid van de consumenten positief (53%) over deze nieuwe regeling. Iets meer dan één op de tien consumenten (15%) is negatief. Wanneer het gaat om ongeplande aankopen dan daalt het percentage Nederlanders dat positief is naar 43%. Het aandeel Nederlanders dat negatief is, stijgt naar bijna een kwart (Nieuwsbericht Markteffect, 25 maart 2016).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.