Marketing, verkoop en consumentengedrag – september 2022

03 oktober 2022

Markt voor verpakkingen
De 2022 IPACK IMA Business Monitor geeft een overzicht van de verpakkingsmarkt in 45 landen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Uit FINAT statistieken blijkt dat de EU vraag naar zelfklevende etiketten in de eerste helft van 2022 met 2% is gedaald t.o.v. dezelfde periode in 2021. De daling volgt op een stijging van 7% in 2021 en een stijging van 4,3% in 2020, toen de Covid-19 pandemie Europa trof.
Volgens een recent rapport van Fortune Business Insights, groeit de wereldmarkt voor koelketenverpakkingen van $22,97 miljard in 2022 naar $47,46 miljard in 2029, met een CAGR van 10,9%. Meer informatie vindt u in de rapportsamenvatting.

De internationale ambities van Nederlandse agrologistieke bedrijven
WUR heeft een rapport (2,49 MB) gepubliceerd over het Nederlandse agrologistieke ecosysteem en de internationale ambities van de bedrijven die technologie, producten en diensten leveren aan klanten die actief zijn in de operationele delen van agroketens. Sorteer- en verpakkingstechnologie en verpakkingsmaterialen behoren tot de segmenten.

Verpakkingen en duurzaamheid
Een nieuw Smithers-rapport brengt de 10-jarige strategische reis naar meer duurzaamheid in verpakkingen in kaart. Een infographic die u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens geeft een prognose van duurzame verpakkingen tot 2032.
Uit Mintel’s 2022 duurzaamheidsbarometer blijkt dat plasticvervuiling een van de drie grootste milieuzorgen van consumenten wereldwijd is (33%). Recycling van verpakkingen blijft het meest genoemde duurzame gedrag (59% in 2022 tegen 60% in 2021). U kunt een samenvatting downloaden na het invullen van uw gegevens.
Shorr ondervroeg 1.113 VS consumenten voor The 2022 Sustainable Packaging Consumer Report en vond dat 86% eerder geneigd is een product te kopen als de verpakking als duurzaam wordt beschouwd.
Voor haar thesis (1,21 MB) aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft Esther Daams in opdracht van KIDV onderzoek gedaan naar de invloed van verpakkings- en webshopcues over de duurzaamheid van de verpakking op het koopgedrag van de consument.

Consumentengedrag: luxe-, schoonheids- en persoonlijke verzorgingsproducten
Voor hun thesis (5,95 MB) aan Politecnico di Torino bestudeerden Celia Babic en Henri Charpin verpakkingen voor luxeproducten in het licht van het nieuwe milieu- en sociale bewustzijn van de consument. De focus lag op verpakkingen voor champagne en sterke drank.
In een SSRN-artikel (1,55 MB) geven Penn-onderzoekers trends, beste praktijken en kansen voor duurzame verpakkingen in de schoonheids- en persoonlijke verzorgingsindustrie.
Een University of Zagreb-studie (1,57 MB) over het ontwerpen van duurzame verpakkingen voor natuurlijke cosmetica is gepubliceerd in het Journal of Applied Packaging Research. Uit de resultaten blijkt dat de perceptie van de natuurlijkheid en milieuvriendelijkheid van het product meer wordt beïnvloed door het verpakkingsmateriaal dan door de beeldelementen en de kleur.
In een recent rapport getiteld Understanding the Path to Purchase: 2022 Global Consumer Types, definieert Euromonitor acht soorten consumenten op basis van hun eigenschappen, waarden en prioriteiten. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.