Marketing, verkoop en consumentengedrag – oktober 2022

01 november 2022

Grote vraag naar PE-verpakkingen wakkert sterke groei wereldwijde PE-markt aan
Volgens een recent rapport van Fortune Business Insights, zal de wereldwijde PE-markt een sterke groei vertonen en in 2029 $142,03 miljard bereiken. Factoren van invloed op de groei zijn de snelgroeiende verpakkingssector, de verstedelijking en de grote vraag naar PE-verpakkingen vanuit de F&B-industrie. Meer informatie vindt u in de rapportsamenvatting.

Markt voor verpakkingsmachines in het Midden-Oosten
Volgens een nieuw rapport van PMMI zal de markt voor verpakkingsmachines in het Midden-Oosten in 2027 naar verwachting uitkomen op $1,52 miljard met een CAGR van 4,5%. U kunt een uitgebreide samenvatting van het rapport downloaden na het invullen van uw e-mailadres.

Voedselverpakkingen
PMMI verwacht dat de vraag naar verpakkingen voor vlees, gevogelte en zeevruchten tussen 2022 en 2025 zal stijgen met een CAGR van 3% tot 3,5%. Ondanks de bezorgdheid over duurzaamheid zullen plastic verpakkingen het hardst groeien. U kunt een uitgebreide samenvatting van het rapport downloaden na het invullen van uw e-mailadres.
Een BI studie (2,1 MB) over de effecten van de vorm en kleur van verpakkingen op de consumentenperceptie van kazen is gepubliceerd in Food Quality and Preference.
Een TU Berlin artikel (2,68 MB) over de rol van wegwerpverpakkingen in de dagelijkse voedselconsumptie is gepubliceerd in het European Journal of Cultural and Political Sociology.
Volgens de Monitor Duurzaam Voedsel (610 kB) van WUR geven Nederlanders steeds meer geld uit aan producten met keurmerken. Het aandeel van duurzaam voedsel in de totale voedselbestedingen is toegenomen van 17% in 2020 naar 19% in 2021.

NL: Petitie voor gebruiksvriendelijkere medicijnverpakkingen
ReumaNederland heeft een petitie overhandigd aan het ministerie van VWS en CBG. Met de petitie pleit de patiëntenorganisatie voor gebruiksvriendelijkere medicijnverpakkingen. ReumaNederland werkt intussen samen met de Universiteit Twente aan een gebruiksvriendelijke pilstrip. De verwachting is dat het prototype nog dit jaar uit de testfase is.

Verpakkingen en duurzaamheid
Volgens Giulia Granato is er veel greenwashing als het om de verpakking gaat, waardoor consumenten sceptisch worden. Voor haar proefschrift (3,45 MB) aan WUR onderzocht zij hoe de routines van bedrijven en consumenten kunnen worden doorbroken om tot duurzamer gedrag te komen. Zij vond dat bepaalde combinaties van expliciete en impliciete signalen werkten om de duurzaamheid van de verpakking over te brengen. Zij is ook de hoofdauteur van een artikel (8,66 MB) gepubliceerd in het Journal of Cleaner Production over hoe consumenten de conventionele voordelen van verpakkingen afwegen tegen duurzaamheid.
Een nieuw rapport van Drapers, in samenwerking met Smurfit Kappa belicht de wens van modeconsumenten dat bedrijven duurzame verpakkingsclaims valideren. U kunt het rapport online lezen na het invullen van uw gegevens. In een artikel (390 kB), gepubliceerd in Cleaner and Responsible Consumption, analyseren SCMHRD-onderzoekers de perceptie en het gedrag van consumenten met betrekking tot duurzame verpakkingen in de FMCG-industrie.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.