Marketing, verkoop en consumentengedrag – juni 2022

01 juli 2022

Voedselverpakkingen in 2040
UPM Specialty Papers en Smithers hebben 200 verpakkingsexperts wereldwijd uit de hele waardeketen ondervraagd om de belangrijkste trends te achterhalen die van invloed zijn op de ontwikkeling van duurzame voedselverpakkingen voor 2040. De industrie verwacht dat het wereldwijde aandeel van verpakkingen op basis van polymeren de komende twee decennia met de helft zal afnemen, terwijl materialen op basis van vezels naar verwachting zullen bijdragen aan meer dan 40% van alle materialen die voor voedselverpakkingen worden gebruikt. U ontvangt het rapport per e-mail na het invullen van uw gegevens.

Europese-kunststofindustrie
K 2022 vindt plaats van 19 tot en met 26 oktober 2022 in Düsseldorf. In de periode voorafgaand aan de beurs publiceert de organisatie een aantal trendrapporten. Onlangs is een trendrapport gepubliceerd getiteld: “European plastics industry braces for increased instability, higher prices, and lower growth.” De Europese kunststofindustrie staat voor uitdagingen op meerdere fronten. Op het gebied van verpakkingen, veruit de grootste markt, is ze slachtoffer geworden van haar eigen succes, met materialen voor toepassingen voor eenmalig gebruik en voor mensen die onderweg zijn.

Verpakkingsverbruik in Duitsland van 1991 tot 2020
Dvi (in het Duits) en vier andere Duitse verpakkingsverenigingen hebben de resultaten gepubliceerd van een studie (verkorte versie in het Duits, 1,14 MB) uitgevoerd door GVM. De studie onderzoekt de ontwikkeling van het verbruik van verpakkingen in Duitsland van 1991 tot 2020 voor alle materialen en splitst de oorzaken uit volgens individuele factoren. De studie laat een toename zien van 1,7 miljoen ton verpakkingen in de genoemde periode.

Rapport over voeding voor huisdieren
CRB heeft een rapport gepubliceerd over voeding voor huisdieren. De jaarlijkse waarde van de pet care industrie zal naar verwachting stijgen tot $275 miljard in 2030. Het rapport dat u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens, bevat een hoofdstuk over verpakken.

67% van de consumenten maakt zich zorgen over de echtheid van producten
Volgens nieuw onderzoek gesponsord door Digimarc zegt 67% van de consumenten zich zorgen te maken over de echtheid van producten wanneer ze goederen kopen voor hun vrienden en familie. U kunt het rapport online lezen na het invullen van uw e-mailadres.

Invloed van verpakking van cosmetische producten op koopgedrag
DBIM-onderzoek (222 kB) gepubliceerd in het Journal of Management in Practice, kijkt naar de invloed van de verpakking van cosmetische producten op het koopgedrag van consumenten.

Sorteergedrag stimuleren door het ontwerp van voedselverpakkingen
Voor zijn proefschrift (9,71 MB) aan de University of Borås kijkt Babak Nemat naar het potentieel van het stimuleren van sorteergedrag door het ontwerp van voedselverpakkingen. Het potentieel van ontwerpbenaderingen zoals user-centered design (UCD), design for sustainable behaviour (DfSB) en design affordance, wordt ook besproken.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.