Marketing, verkoop en consumentengedrag – augustus 2022

09 september 2022

Wereldmarkt voor verpakkingen
ALL4PACK Emballage Paris vindt plaats van 21-24 november 2022. Voorafgaand aan de beurs heeft de organisatie een enquête (728 kB) gehouden onder verpakkingsleveranciers en -gebruikers om hun visie op de toekomst van verpakkingsmaterialen te peilen.
Volgens Smithers zal de markt voor track-and-trace-verpakkingen tot 2027 een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van +9,5% kennen, wat in dat jaar een totale waarde van $2,5 miljard oplevert. U vindt meer informatie in een recent artikel en u kunt een infographic downloaden na het invullen van uw gegevens.
Smithers heeft ook een whitepaper gepubliceerd die de post-pandemische verpakkingsmarkt verkent en identificeert wat tijdelijk is veranderd en wat voorgoed is veranderd. U kunt de whitepaper downloaden na het invullen van uw gegevens.

Regionale markten voor verpakkingen en verpakkingsmachines
Volgens statistieken (3 MB) van Cepi is in 2021 het papier- en kartonverbruik in de EU met 5,8% gestegen ten opzichte van 2020. De productie is met 6,1% gestegen.
Volgens de laatste cijfers van FEVE (308 kB) is de EU-productie van glazen verpakkingen voor levensmiddelen en dranken in 2021 met 5.0% toegenomen ten opzichte van 2020.
K 2022 vindt plaats van 19 tot en met 26 oktober 2022 in Düsseldorf, Duitsland. In de periode voorafgaand aan de beurs publiceert de organisatie een aantal trendrapporten. Onlangs is een trendrapport gepubliceerd over de Noord-Amerikaanse kunststofindustrie.
PMMI heeft een rapport gepubliceerd met de titel Mexico’s Packaging Machinery Market Trends and Forecast 2022-2023. U kunt een uitgebreide samenvatting downloaden na het invullen van uw e-mailadres.

Verpakkingen en consumentengedrag
In het rapport '2022 Global Packaging Trends' bespreken Mintel experts wat consumenten de komende jaren van verpakkingen zullen willen, en waarom. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
University of Sterling-onderzoek, gepubliceerd (573 kB) in het Journal for Studies on Alcohol and Drugs, toont de belangrijke invloed die alcoholverpakkingen hebben op het trekken van de aandacht van, en het creëren van aantrekkingskracht onder, jongeren.
Voor haar doctoraal-opdracht aan de Universiteit Twente heeft Zoë Menting op 26 juli 2022 een voordracht gehouden getiteld ‘Optimising bottle and cap design of a top-down squeeze bottle in terms of usability and sustainability.’ Voorzitter van de examencommissie was prof. Roland ten Klooster die de NVC Leerstoel Packaging Design and Management bekleedt.

Voedselverspilling tegengaan
THT-en de TGT-datums op melkverpakkingen kunnen binnenkort tot het verleden behoren en plaats maken voor nauwkeurigere en informatieve QR-codes. Uit een nieuwe studie van Cornell blijkt dat consumenten het gebruik van deze QR-codes omarmen om te zien hoe lang melk drinkbaar is.
Volgens een rapport (17,88 MB) van Capgemini is het bewustzijn van consumenten over voedselverspilling in de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld; zij willen dat organisaties meer doen op het gebied van o.a. verpakkingen en duidelijkheid van de houdbaarheidsdatum.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.