Marketing, verkoop en consumentengedrag – april 2022

02 mei 2022

Verpakkingen - Marktinformatie en trends
Een nieuw onderzoeksrapport (2,79 MB) van Accenture Industry X en AIPIA toont de opkomst van smart connected packaging. Smart connected packaging betreft verpakkingen en labels die informatie naar klanten sturen om de productervaring te verrijken en gegevens terug te halen die bedrijven weer kunnen gebruiken bij productontwikkeling en productie.
AEROBAL (International Organisation of Aluminium Aerosol Container Manufacturers) meldt dat de wereldwijde verscheping door haar leden in 2021 met 1,2% is gedaald tot ongeveer 5,6 miljard eenheden.Volgens Smithers zal de markt voor functionele barrièrecoatings en additieven voor kunststofverpakkingen in 2027 $5,14 miljard waard zijn. Een recent artikel geeft meer informatie en u kunt een infographic downloaden na het invullen van uw gegevens.
Uit de nieuwste Intellectual Property Crime Threat Assessment (2,45 MB) van Europol en EUIPO, blijkt dat de verspreiding van namaakgoederen is toegenomen tijdens de pandemie. In 2019 waren verpakkingsmaterialen het op twee na meest aangetroffen namaakartikelen die aan de EU-buitengrens in beslag werden genomen. In 2020 was het de topcategorie.

Markt voor digitaal bedrukken
Volgens Smithers zal de markt voor digitaal bedrukken in 2022 $136,7 miljard bedragen. Met een voorspelde CAGR van 5,7% zal de waarde stijgen naar $230,5 miljard in 2032. De meest lucratieve markten voor digitaal drukwerk zullen de markten voor verpakkingen, commercieel drukwerk en boekdruk zijn. U vindt meer informatie in een recent artikel en u kunt een infographic downloaden na het invullen van uw gegevens.

Consumenten en farmaverpakkingen
Onderzoekers van Biruni University hebben met eye-tracking techniek farmaceutische verpakkingspictogrammen geëvalueerd. Deelnemers werd gevraagd wat ze begrepen van de pictogrammen en hun oogbewegingen werden onderzocht om de meest geschikte plaats van de pictogrammen op de verpakking te bepalen. Een artikel (743 kB) over het onderzoek is gepubliceerd in Innovations in Pharmacy.
In november 2021 organiseerde YewMaker een Sustainable Medicines Partnership Roundtable over Roadmapping the Transition to Digital Medicines Information. Het rapport (2,29 MB) is onlangs beschikbaar gesteld.

Consumenten en duurzaamheid
SWOCC maakt melding van ASCoR onderzoek waaruit blijkt dat producten met een impliciete cue zoals verpakkingsmateriaal met een natuurlijke look en feel als duurzamer gezien worden. Ook worden producten met een expliciete cue, zoals een duurzaamheidskeurmerk als duurzamer gezien. Een artikel is gepubliceerd in het Journal of Food Products Marketing.
KIDV heeft een zogenoemde Sustainable Consumer Behaviour Tool gepubliceerd; een set van drie instrumenten die bedrijven – met name in de voedselverpakkingen - kunnen gebruiken om vanuit het perspectief van consumenten naar duurzame verpakkingen te kijken.
Uit University of Georgia-onderzoek blijkt dat een verbod op plastic draagtasjes de verkoop van kleine plastic vuilniszakken kan stimuleren. Dat komt omdat de draagtasjes vaak een tweede gebruik vinden als voering voor kleine vuilnisbakken. Een artikel (abstract) over het onderzoek is gepubliceerd in Environmental and Resource Economics.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.