Last mile logistiek is het zwaarst

08 januari 2016

De last mile, wat wordt gezien als de laatste stap van e-commerce fulfilment, is razendsnel aan het uitbreiden en innoveren. De last mile omvat ongeveer 60% van de logistieke kosten van thuisbezorging. Het groeiende aantal consumentenorders in Nederland heeft hierin heel wat veranderingen teweeg gebracht. In een white paper van UC Logistics (november 2015) worden deze uitgebreid toegelicht.
Het sterk toenemende volume van pakketjes zal voor verhoogde serviceniveaus zorgen onder de pakketleveranciers, inclusief snellere, hoogfrequente en betrouwbare leveringen. Ook belangrijk is de potentiele samenwerking tussen leverancier en webshops, wat de logistieke check-out zal verbeteren.
Klik hier om de White paper van UC Logistics te downloaden (1,5 MB).
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-course Packaging for E-commerce.
Op 20 januari 2016 zal, tijdens de Webwinkel Vakdagen, een interactieve NVC presentatie gegeven worden over de rol van het holistisch verpakken voor de consumentenbeleving in e-commerce.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.