Klanten waarderen mooie en luxe verpakking van webwinkelier

09 september 2013

Uit een recent online onderzoek van Dotcom Distribution onder 300 random gekozen Amerikaanse consumenten bleek dat 83% op Facebook een foto zou plaatsen van een mooi verpakte bestelling als ze die zouden krijgen van een webwinkelier. Daarop voortbordurend, bleek dat bijna 40% via social media een foto zou delen van een online geplaatste bestelling die wordt ontvangen in een ‘unieke, gemerkte of cadeau-achtige verpakking’. Voor winkels die via verschillende kanalen opereren kan een premium verpakking bij webwinkel-klanten een ervaring bezorgen die ze juist gewend zijn van de stenen vestiging.
Na ondervraging van de Amerikaanse consumenten bleek ook dat iets meer dan de helft van hen verwachtte een mooi en kwalitatief verpakte bestelling te krijgen bij een winkelier die ook op zo’n manier de klant in de stenen winkel hun gekochte producten meegeeft. Als het offline wordt gedaan, wordt het online dus ook verwacht (Nieuwsbericht Webwinkel Weblog, 6 september 2013).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het rapport (144 kB).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.