Institute for Safe Medication Practices Canada: Etikettering en verpakking: een statistische analyse van rapporten over medicatie-incidenten, projectverslag – gratis rapport

29 oktober 2013

De informatie op etiketten en bijsluiters van gezondheidsproducten en het ontwerp en de lay-out ervan vormen voor zowel consumenten als gezondheidsmedewerkers een belangrijk middel voor mededelingen aan eindgebruikers. Sinds ISMP Canada vrijwillig begon met het verzamelen van incidentrapporten in 2000 hebben journalisten herhaaldelijk vastgesteld dat kwesties met betrekking tot de etikettering en het verpakking van gezondheidsproducten een punt van zorg zijn.
Health Canada heeft ook gecommuniceerd dat etiketten en verpakkingen kunnen bijdragen aan medicatie-incidenten. Dit verslag bevat bevindingen van een statistische analyse van verschillende rapporten.
Het rapport is gratis te downloaden (161 kB).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.