Inkless: Goede zwart-wit prints zonder inkt

17 november 2016

Printen zonder inkt? Inkless, een spin-off van de TU Delft, heeft dit onder de knie zonder dat de prints aan kwaliteit inboeten. Bij de Inkless methode wordt het papier gecarboniseerd. Als dat op een normale manier gebeurt, brand je al snel door het papier heen. Ook is de print niet permanent en onvoldoende zwart. Inkless heeft een veel betere controle over het carbonisatieproces, waardoor minder diep hoeft te worden geprint en men dus niet door het papier heen gaat.
Het bedrijf is nu klaar voor de volgende stap en verdere opschaling. Het printen van tekst, beeld en graphics kan gebeuren op papier, labels en oppervlakken van verpakkingen (Nieuwsbericht TU Delft, 2 november 2016).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor meer informatie over Inkless.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project Innovatie in Verpakkingsdruk. U bent van harte welkom op 22 maart 2017 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.