ILT intensiveert toezicht op het vervoer van chemisch en besmettelijk ziekenhuisafval

11 september 2013

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft haar toezicht op het transport van chemisch en besmettelijk ziekenhuisafval door ziekenhuizen in 2013 geïntensiveerd. Aanleiding voor de intensivering waren de slechte nalevingresultaten tijdens inspecties eind 2012 op het vervoer van chemisch en besmettelijk ziekenhuisafval bij 35 ziekenhuizen. Uit herinspecties in 2013 blijkt dat de meeste ziekenhuizen inmiddels maatregelen hebben genomen en de naleving is verbeterd.
Bijna driekwart van de betrokken ziekenhuizen had op het moment van de aankondiging van de inspectie in 2012 geen veiligheidsadviseur voor het vervoer van gevaarlijke
goederen aangesteld. Verder was er een verslechtering in de naleving van de eisen voor verpakking, stuwage, documentatie en beveiliging van het afval (Nieuwsbericht ILT, 4 september 2013).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het rapport (232 kB).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.