HRM en competentieontwikkeling – september 2022

03 oktober 2022

De huidige, gewenste en toekomstige staat van het werken op afstand
Gallup heeft 8.090 niet vanuit kantoor werkende werknemers in de VS ondervraagd over hun huidige en toekomstige werkomstandigheden. Gallup schat dat meer dan zeventig miljoen Amerikaanse werknemers hun werk in principe op afstand kunnen doen. Ongeveer een op de vijf van de werknemers die op afstand kunnen werken, werkt momenteel geheel op locatie. Wanneer de locatievoorkeur van een werknemer niet overeenkomt met zijn/haar huidige werklocatie, stijgt de burn-out kans en daalt de betrokkenheid.

Standpunten van VK werkgevers over het beleid t.a.v. professionele ontwikkeling
Het Britse Chartered Institute of Personnel and Development CIPD heeft een onderzoeksrapport (849 kB) gepubliceerd met aanbevelingen voor zowel organisaties als beleidsmakers over de professionele ontwikkeling van werknemers in organisaties. Het CIPD kijkt naar zes belangrijke gebieden: tekorten aan arbeidskrachten met de juiste vaardigheden, de aanpak van bedrijfsopleidingen, relaties met aanbieders van opleidingen, jongeren en werk, stages en technisch onderwijs.

Meer kennismigranten van buiten de EU voor Nederlandse vacatures?
Kennismigranten van buiten de EU willen langer of permanent in Nederland blijven en zijn ook vaker van plan Nederlands te leren en het Nederlanderschap aan te vragen dan degenen die vanuit de EU komen. Het aantrekken van kennismigranten van buiten de EU is daarom wellicht beter voor het bestrijden van de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt dan het aantrekken van kennismigranten van binnen de EU. Dit melden Intelligence Group en Ravecruitment naar aanleiding van hun recente onderzoek naar dit onderwerp. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Helft industriële bedrijven in Nederland gebruikt cobots
Uit onderzoek van Reichelt elektronik waarover AutomationNL bericht, blijkt de opkomst van robotica en collaboratieve robots (cobots) onder Nederlandse industriële bedrijven. Ongeveer 47% van deze bedrijven gebruikt al cobots en nog eens 32% is van plan dit in de komende twaalf maanden te gaan doen. Om de introductie van robots tot een succes te maken, willen bedrijven vooral mensen met roboticakennis en -vaardigheden. Bijna 90% vindt de aanwezigheid van professionals die bereid zijn nieuwe vaardigheden in robotica te leren belangrijk.

Internationale norm voor tillen en dragen herzien
NEN meldt de herziening van internationale norm ISO 11228-1. De norm specificeert aanbevolen limieten voor handmatig tillen, dragen en laten zakken, rekening houdend met de intensiteit, frequentie en duur van de taak. De norm is bedoeld om eisen en aanbevelingen te geven voor de beoordeling van verschillende taakvariabelen, zodat de gezondheidsrisico's voor de beroepsbevolking kunnen worden geëvalueerd. Blijf op de hoogte van alle verpakkings-gerelateerde normen via de NVC World Packaging Standardisation Guide.

Slechts 25% van de werknemers heeft vertrouwen in loopbaan bij huidige werkgever
Slechts één op de vier werknemers heeft vertrouwen in zijn loopbaan bij zijn huidige organisatie, zo blijkt uit een studie van Gartner. Meer dan 3.300 werknemers werden ondervraagd, waaruit bleek dat minder dan één op de drie werknemers weet hoe ze hun carrière de komende vijf jaar kunnen uitbouwen. Veel werknemers hebben niet het gevoel dat ze op hun managers kunnen rekenen voor hulp. Als gevolg daarvan overwegen werknemers steeds vaker hun organisatie te verlaten.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.