HRM en competentieontwikkeling – oktober 2022

01 november 2022

Het personeelsbestand van de toekomst – hoe houd je de talenten vast?
The Global Workforce of the Future 2022 is het derde in een reeks rapporten van Adecco, waarin zowel kantoorwerkers als mensen zonder kantoorbaan worden ondervraagd en de verschillen tussen kantoorwerkers en mensen zonder kantoorbaan worden belicht. De resultaten geven inzicht in de houding van de huidige beroepsbevolking en bieden stof tot nadenken om organisaties te helpen hun getalenteerde personeel te behouden. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Wervingsintenties met +33% jaar-op-jaar verbeterd in de Verenigde Staten
ManpowerGroup heeft zijn meest recente Employment Outlook Survey gepubliceerd, met resultaten van meer dan zesduizend werkgevers in de VS die werden gevraagd naar hun wervingsintenties voor het vierde kwartaal van 2022. De netto werkgelegenheidsvooruitzichten worden verkregen door het percentage werkgevers dat een toename van de wervingsactiviteit verwacht af te trekken van het percentage werkgevers dat een afname van de wervingsactiviteit verwacht. De uitkomst, gemiddeld over elf bedrijfstakken, was +33%. Download het rapport hier. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Welke extra’s houden werknemers vast in een veranderende werkomgeving?
De Human Workplace Index (HWI) van Workhuman onderzoekt de impact van de verschillende extra’s die aan specifieke banen verbonden zijn. Welke aspecten van hun huidige pakket vinden werknemers prettig en welke aspecten moeten worden verbeterd? Hoe kunnen werkgevers ondersteuning bieden buiten het standaardpakket van secundaire arbeidsvoorwaarden? En vooral, wat moet er gebeuren om ervoor te zorgen dat werknemers zich gewaardeerd voelen?

APA-studie: Robots op de werkplek dragen bij aan burn-out en baanonzekerheid
Werken naast robots kan bijdragen aan een burn-out en ongemak op de werkplek, maar zelfbevestigingstechnieken kunnen de angst om door robots te worden vervangen helpen verminderen, zo blijkt uit onderzoek (712 kB) gepubliceerd door APA in het Journal of Applied Psychology. Werknemers kunnen zich zelfs door robots onzeker voelen in sectoren waar geen robots worden gebruikt, maar die angst is misschien niet terecht. Zelfbevestigingsoefeningen, waarbij mensen worden aangemoedigd positief over zichzelf en hun unieke menselijke eigenschappen te denken, helpen de angst voor robots op de werkplek te verminderen.

Education at a Glance 2022 van OESO biedt schat aan inzichten over onderwijs
De OESO heeft haar Education at a Glance rapport (8,15 MB) gepubliceerd, met een schat aan gegevens over de toestand van het onderwijs in de wereld. Het geeft informatie over de structuur, de financiën en de prestaties van de onderwijsstelsels in de OESO-landen en de partnereconomieën. Meer dan 100 grafieken en tabellen in combinatie met veel meer gegevens die online beschikbaar zijn, geven belangrijke informatie over de output van onderwijsinstellingen, het effect van leren in verschillende landen en de toegang tot, deelname aan en vooruitgang in het onderwijs.

Werknemers waarderen support geestelijke gezondheid op (volgende) werkplek
Uit de Work and Well-being Survey die APA onlangs publiceerde, blijkt dat zeven op de tien werknemers vinden dat hun werkgever zich nu meer bekommert om de geestelijke gezondheid van werknemers dan vroeger. Deze nieuwe focus wordt zeer gewaardeerd door werknemers. Meer dan 80% van de mensen zegt dat ze bij toekomstige vacatures op zoek zullen gaan naar werkplekken die de geestelijke gezondheid supporten. U kunt het rapport online lezen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.