HRM en competentieontwikkeling – mei 2022

03 juni 2022

Examen achter de rug: wie slaagt voor het Diploma NVC Packaging Professional?
Algehele spanning voor de kandidaten die vrijdag 29 april 2022 opgingen voor het examen NVC Packaging Professional: wie maakt 28 juni 2022 de Live Hybride diploma-uitreiking mee vanuit het best Western Plus Hotel in Gouda? Het examen werd tegelijkertijd afgenomen op gecertificeerde examenlocaties in de steden Warschau (Polen), Londen (Verenigd Koninkrijk) en Nieuwegein (Nederland). De examencommissie komt 27 mei 2022 bijeen en de kandidaten krijgen binnen een week na die datum persoonlijk hun resultaat te horen. De diploma-uitreiking start om 15.30 uur CEST en voorafgaand vind de 6e NVC-miniconferentie over de toekomst van werk en opleiden in verpakken plaats. U bent van harte welkom bij beide bijeenkomsten. De volgende groep van de NVC Opleiding Verpakkingskundige start 21 september 2022.

Robots thuis, in de industrie en de gezondheidszorg
Kunnen robots hun eigen werkwijze aanpassen om complexe taken op te lossen? Onderzoekers van Chalmers University of Technology in Zweden hebben een nieuwe vorm van AI ontwikkeld die zich, door het observeren van menselijk gedrag, kan aanpassen zodat de robot taken kan uitvoeren in een veranderlijke omgeving. De hoop is dat robots die op deze manier flexibel kunnen zijn in grotere mate naast de mens zullen kunnen werken.

Zwitsers bestuderen hoe en wanneer mensen met robots kunnen concurreren
Zwitserse robotica-experts en economen van de EPFL en de University of Lausanne hebben een methode ontwikkeld om in te schatten hoe groot de kans is dat banen in de toekomst door intelligente robots zullen worden geautomatiseerd en om loopbaanovergangen met minder risico en minimale omscholingsinspanningen voor te stellen. U kunt het automatiseringsrisico van banen hier checken.

Het kantoor van de toekomst geanalyseerd door Cushman & Wakefield
In een recent rapport (1,09 MB) deelt vastgoed kantoorspecialist Cushman & Wakefield zijn nieuwste inzichten over de toekomst van de kantoorruimte, waarbij drie realiteiten worden vastgesteld. Ten eerste neemt de vraag naar kantoorruimte toe en ten tweede is hybride niet meer weg te denken. Maar ten derde, en dat is het belangrijkste, is de rol van het kantoor fundamenteel veranderd. De implicaties van deze factor worden uitgebreid besproken.

De employee experience in 13 Nederlandse bedrijfssectoren
Organisatie-adviesbureau Integron heeft met een onderzoek onder 5100 respondenten voor 13 bedrijfssectoren in Nederland gemeten hoe positief de medewerk(st)ers tegenover hun werkgever staan. Integron gebruikt hiervoor de employee net Promoter Score eNPS® en die karakteriseert medewerkers als Promoters (positief), Passives (neutraal) of Detractors (staan negatief tegenover hun werk dan wel werkgever). De diverse factoren die tevredenheid in het werk beïnvloeden komen uitgebreid aan bod, in combinatie met de kans dat de betreffende groep werknemers op dit moment naar een andere baan aan het uitkijken is. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Microsoft analyseert ontwikkelingen werkplek steeds diepgaander
Het Microsoft New Future of Work Report 2022 geeft een overzicht van recente ontwikkelingen op het gebied van hybride werk, waarbij vooral wordt geprofiteerd van LinkedIn (eigendom van Microsoft) en van Microsoft’s aanwezigheid op de werkplek via zijn administratieve en communicatieve software (Teams). Download het uitgebreide rapport (7,82 MB), bespreek het via Teams met uw collega's en...bedenk dat Microsoft u mogelijk analyseert terwijl u dit doet.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.