HRM en competentieontwikkeling – februari 2022

28 februari 2022

Felicitaties voor de nieuwe afgestudeerde NVC Packaging Professionals
Op 21 januari 2022 vonden de examens voor het internationale Diploma NVC Packaging Professional plaats in Londen, Islamabad, Warschau en Nieuwegein (NL). Het totaal aantal afgestudeerden bedraagt nu 718.
Van harte gefeliciteerd Pawel Banaszkiewicz, Reckitt; Amy Beekmans, The Kraft Heinz Company; Ronald Beverwijk, Marne Mosterd; Jeffrey Bouman, De Koningh Coding - Labeling - Inspection; Danyel Claassen, Berlin Packaging Netherlands; Rogier Engelbertink, DS Smith Packaging Netherlands; Jascha Geldtmeijer, Saica Flex Etten-Leur; Thomas Gerritzen, Vlastuin; Alkis Giannakis, Reckitt; Hans Ingeveld, CEP&P Competitive Edge Production & Packaging; Dirk van Kempen, Berlin Packaging Netherlands; Juliana Raimondo, The Kraft Heinz Company; Ingrid Raben, JACOBS DOUWE EGBERTS RTL NL; Xhaleh Usaid, Reckitt; Karin Vermaat, Berlin Packaging Netherlands; Hanneke Vroman, Pally Biscuits BV; Ingeborg Wullink, One Circle en Shiyue Zhuang, Amgen Europe.
De volgende groep van de NVC Opleiding Verpakkingskunde start 23 maart 2022; meld je hier aan of neem contact op met NVC opleidingsmanager Oscar Faber via o.faber@nvc.nl of telefoon +31-(0)182-512411.

Bedrijfsopleidingen trends in 2022 en verder: kunstmatige intelligentie
In 2022 en de komende jaren zullen alle ogen gericht zijn op AI, aldus Barco in hun recente rapport "Business education trends in 2022 and beyond: artificial intelligence". Ook in het bedrijfsonderwijs zal kunstmatige intelligentie een belangrijke technologische trend zijn die het onderwijs efficiënter, impactvoller en meer op maat van de individuele behoeften zal maken. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Helft van nieuw aangeworven technici mist de juiste vaardigheden
Minder dan de helft van de nieuw aangeworven technici (engineers) beschikt over de nodige technische of zachte vaardigheden die nodig zijn om in de sector te werken, zo blijkt uit een Britse enquête (5,5 MB) van het IET getiteld "Skills and demand in industry report 2021".

Gezondheid en welzijn van werknemers op de werkplek 2030+
COVID-19 heeft het welzijn van werknemers in de schijnwerpers gezet; 41% van de werknemers ervaarde een slechte geestelijke gezondheid waarbij werk een belangrijke oorzaak was in 2020/21. Een artikel van Investors in People belicht de belangrijkste uitdagingen en helpt bij het bepalen van de juiste strategie voor de toekomstige werkplek.

Vaardighedenpaspoort maakt reizen op de arbeidsmarkt wellicht makkelijker
Onderzoek (2,67 MB) door TNO en aanverwante instituten toont dat de invoering van een vaardighedenpaspoort nuttig zou kunnen zijn om de overstap van werknemers van de ene baan naar de andere binnen dezelfde of tussen verschillende organisaties te vergemakkelijken.

Do's en don'ts voor organisaties die een hybride werkomgeving creëren
Nu de gevolgen van COVID-19 beginnen af te nemen, zetten werkgevers en werknemers zich schrap voor een nieuwe verschuiving - werken in een post-pandemische markt. Veel werkgevers worstelen met de beslissing om door te gaan met het model van werken op afstand dat tijdens de pandemie werd ontwikkeld, om al hun werknemers weer fulltime op locatie te laten werken of om een nieuw hybride werkmodel te ontwikkelen, dat zowel mogelijkheden biedt voor werken op afstand als werken op locatie. In een nieuw rapport toont Randstad de wensen van werknemers en schetst de weg vooruit. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.