HRM en competentieontwikkeling – augustus 2022

09 september 2022

Verpakkingsprofessionals belonen: het IoPP Salary Survey Report 2022
De Amerikaanse vereniging van verpakkingsprofessionals IoPP heeft haar IoPP Salary Survey Report 2022 gepubliceerd, gebaseerd op een enquête onder 600 respondenten. 88% van de respondenten was USA-based, 2/3 was man, de gemiddelde respondent was 51 jaar oud en hun gemiddelde werkervaring was 14 jaar. 18% veranderde vrijwillig van baan, 6% meer dan het jaar daarvoor. Meer informatie vindt u in een artikel van Packaging World. Neem contact op met het NVC om het volledige rapport te bekijken.

Hoe kunt u leren en uw vaardigheden ontwikkelen in een hybride werkomgeving?
Hybride werken is voor een groot aantal bedrijven en werknemers normaal geworden. Maar hoe zorgen we ervoor dat medewerkers in deze nieuwe situatie optimaal kunnen en blijven werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling? Een How-to Guide van Studytube helpt ontdekken welke leervormen het beste aansluiten bij de leer- en ontwikkelbehoeften van nu. U kunt het e-book downloaden na het invullen van uw gegevens.

Tekort aan gekwalificeerde banen: meer focus op verworven competenties
TNO en CBS hebben de 6e editie van hun onderzoek Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt (609 kB) gepresenteerd. Hierin worden veranderingen in taken en benodigde vaardigheden van werknemers in kaart gebracht en de gevolgen die deze ontwikkelingen kunnen hebben voor werknemers en organisaties. Nodig is het meten en activeren van nieuw ontwikkelde vaardigheden in aanvulling op diploma's uit het verleden.

Geen vooruitgang bij het dichten van de man-vrouw beloningsverschillen
Er is nog lang geen (belonings)gelijkheid tussen mannen en vrouwen, zo blijkt uit het Global Gender Gap Report 2022 (11,94 MB) gepubliceerd door WEF. Terwijl de crises zich opstapelen, lijden de resultaten van vrouwen op de arbeidsmarkt eronder en wordt het risico dat de wereldwijde genderkloof kleiner wordt, in feite steeds groter.

Verzilveren van ervaring als component van menselijk kapitaal
McKinsey heeft een rapport gepubliceerd getiteld 'Human capital at work: The value of experience'. Volgens het rapport vertegenwoordigt menselijk kapitaal tweederde van het kapitaal voor het gemiddelde individu en werkervaring draagt bijna de helft van die waarde bij. U kunt het rapport hier downloaden (het kan zijn dat u zich moet aanmelden).

Meer nieuwkomers op de werkvloer
Het aantal mensen met een nieuwe baan is toegenomen in Nederland en Europa, zo melden CBS en Eurostat. In het eerste kwartaal van 2022 waren er ruim 1,9 miljoen werkende Nederlanders die korter dan 12 maanden geleden aan hun nieuwe baan waren begonnen. Gemiddeld 4,1% in de EU had een baan die in de afgelopen drie maanden is begonnen. Een jaar eerder was dat nog 3,6%. Binnen de EU was, na Finland, het percentage nieuwkomers op de werkvloer in Nederland met 6,1 het hoogst. Bekijk hier de EU-statistieken.

24.000 Oekraïense vluchtelingen aan het werk in Nederland
Volgens UWV werkten op 15 juli 2022 ongeveer 24.000 Oekraïners in Nederland, ongeveer 1/3 van het totaal op dat moment zoals gepubliceerd door de Rijsoverheid. Ongeveer de helft van hen is gaan werken in een sector waar een tekort aan personeel is. Werkgevers in Nederland hoeven geen tewerkstellingsvergunning aan te vragen voor Oekraïense vluchtelingen. Wel moeten zij melden als zij een vluchteling in dienst hebben. Op die manier hopen de autoriteiten het risico op uitbuiting op te sporen en te beperken.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.