Gerecyclede kunststof onmisbare schakel circulaire economie

29 juni 2016

Gebruik van gerecyclede kunststoffen moet de norm worden bij het op de markt brengen van hoogwaardige producten. Deze boodschap stond centraal tijdens het congres ‘Plastics gone circular’ op 13 juni 2016.
Invoering van uitgebreide producentenverantwoordelijkheid, inzet van recyclaat, design for re-use en design for recycling laat niet langer kansen onbenut om de kunststofkringloop te sluiten. Het toekennen van waarde aan afval zal resulteren in beter te recyclen producten, homogene afvalstromen door bronscheiding en een constante hoge kwaliteit en kwantiteit van recyclaat. Met een substantiële vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen en een reductie van de CO2-uitstoot tot gevolg.
Klik hier voor meer informatie over het congres en om de presentaties te downloaden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Studiemiddag PET-recycling in Ghana (7 september 2016). Als NVC-lid heeft u gratis toegang.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.