Geharmoniseerde normen drukvaten gepubliceerd

02 mei 2016

De Europese Commissie maakt titels en referentienummers van geharmoniseerde normen bekend in het kader van de harmonisatiewetgeving van de EU en de uitvoering van Richtlijn 2014/29/EU betreffende de harmonisatie van de wetgevingen van de lidstaten inzake het op de markt aanbieden van drukvaten van eenvoudige vorm.
De mededeling is gepubliceerd in het publicatieblad van de EU van 20 april 2016 en bevat met name normen uit de serie EN ISO 15614, die betrekking hebben op het beschrijven en goedkeuren van lasmethoden voor metalen zoals die ook gebruikt worden voor drukvaten. Voor alle genoemde normen is dit de eerste bekendmaking (Nieuwsbrief Waar&Wet, 26 april 2016).
Klik hier voor de bekendmaking van de titels en referentienummers van geharmoniseerde normen in het kader van de harmonisatiewetgeving van de Unie.
Met de World Packaging Standardisation Newsletter (WPSN) blijft u op de hoogte van de normontwikkeling als het om verpakken gaat. De WPSN is gratis voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.