FME: "Europa, investeer in technische skills"

04 april 2016

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming pleit voor een ambitieuze agenda van sociale partners en de Europese Commissie om arbeidsmarkten te dynamiseren en te investeren in technische skills en competenties. Zij deed deze oproep tijdens de Europese Social Summit voorafgaande aan de Europese Raad.
Naast een Europees wetgevend kader dat flexibel werken stimuleert, pleitte zij onder meer voor het bevorderen van digitaal leren en open educational resources. Ook onderstreepte zij het belang van het zo vroeg mogelijk aanleren van digitale skills, het ruim baan geven aan leven lang leren en wederzijdse erkenning van skills en kwalificaties tussen EU-landen (Nieuwsbericht FME, 17 maart 2016).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor meer informatie over het 2e jaarlijkse Europese Conferentie over de Toekomst van het Bedrijfsopleiden in Verpakken (21 april 2016).
Klik hier voor een volledig overzicht van de NVC opleidingen, cursussen en workshops.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.