EU: Raad Milieu steunt pakket circulaire economie

17 maart 2016

Op 4 maart 2016 heeft de Raad Milieu van de Europese Unie een debat gehouden over, onder andere, het EU-actieplan voor de circulaire economie, dat deel uitmaakt van een pakket met ook 4 wetgevingsvoorstellen rond afval. Het pakket moet stimuleren dat Europa overschakelt naar een circulaire economie, die duurzamer en concurrerender is dan het huidige model.
De ministers spraken hun steun uit voor het actieplan, en gaven aan waar de prioriteiten op ecologisch gebied liggen. De uitkomst van dit debat en van het debat tijdens de Raad Concurrentievermogen eerder in de week zal worden meegenomen in een reeks conclusies, die naar verwachting in juni zullen worden aangenomen.
Klik hier voor de belangrijkste resultaten van de vergadering.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.