Do’s en don’ts in duurzaam verpakken

05 april 2016

“Er zijn maar weinig onderwerpen in de Nederlandse samenleving waarover zo weinig verschil van mening bestaat als over duurzaam verpakken: we vinden allemaal dat het moet. Wat resteert zijn de ‘devils in the detail’ en dat zijn er zo’n duizend per seconde...”.
Dit is de intro van een artikel in vaktijdschrift VMT waarin enkele basisprincipes ter sprake komen van de begripsvorming omtrent duurzaam verpakken, geïllustreerd met recente voorbeelden uit binnen- en buitenland. Ook is aangegeven hoe de NVC informatiediensten (w.o. MERGE), projecten en opleidingen (w.o. de online cursus Sustainable Innovation in Packaging) het bedrijfsleven helpen met duurzaam innoveren in verpakken.
Klik hier voor het online artikel.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.