Concurrentiestudie kunststofverwerkers Europa en Benelux

27 oktober 2016

NRK en Federplast.be hebben de nieuwe Europese en Benelux concurrentiestudie voor kunststofverwerkers gepubliceerd. Ruim 320 ondernemers, afkomstig uit 19 landen, hebben hieraan meegewerkt. De resultaten zijn door European Plastic Converters (EuPC) verwerkt in een rapport en er is ook een deelrapport met de specifieke resultaten van de Benelux. De conclusie van het onderzoek: Opkomende concurrentie van bedrijven uit Azië en Turkije, toenemende regeldruk en trage Europese regelgeving hebben een duidelijke weerslag op de prestaties van bedrijven. Samen met een tekort aan geschoolde arbeidskrachten zet dat de opvallend sterke innovatiekracht onder druk (Nieuwsbericht NRK, 28 september 2016).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het EuPC rapport (5 MB).
Klik hier voor een presentatie over de Benelux resultaten (387 kB).
Klik hier voor een volledig overzicht van de NVC opleidingen, cursussen en workshops.
Klik hier voor meer informatie over het 3e jaarlijkse Europese Conferentie over de Toekomst van het Bedrijfsopleiden in Verpakken FBEP2017 (20 april 2017).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.