Bent u klaar voor de etiketteerdeadline van CLP 2015?

02 juli 2014

Vanaf 1 juni 2015 is de CLP-verordening de enige geldende wettekst voor de indeling en etikettering van zowel stoffen als mengsels. Volgens deze verordening zijn bedrijven verplicht hun gevaarlijke chemische stoffen op de juiste wijze in te delen, te etiketteren en te verpakken alvorens deze in de handel aan te bieden.
De indeling en etikettering van gevaarlijke chemische stoffen is gebaseerd op het mondiaal geharmoniseerd indelings- en etiketteringssysteem (GHS). Een enorm aantal producten moet opnieuw geëtiketteerd worden om te voldoen aan de CLP-vereisten, inclusief gebruiksgoederen zoals verven, reinigingsmiddelen en mengsels voor industrieel gebruik (ECHA e-News, 4 juni 2014).
Klik hier voor de CLP 2015 pagina.
Klik hier voor de C&L-inventaris in het Nederlands, de databank met indelings- en etiketteringsinformatie van fabrikanten en importeurs over hun aangemelde en geregistreerde stoffen.
Stel hier uw vraag over de CLP-wetgeving aan het NVC.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.