BE: Vlaamse Regering keurt uitvoeringsplan afval goed

08 november 2016

Op 16 september 2016 keurde de Vlaamse Regering het uitvoeringsplan voor het huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval goed. Dit uitvoeringsplan vervangt twee vorige uitvoeringsplannen, namelijk het plan 'Milieuverantwoord beheer van huishoudelijke afvalstoffen (UMBHA)' en het plan 'Gescheiden inzameling bedrijfsafval van kleine ondernemingen'.
Het nieuwe plan kreeg vorm in nauwe samenwerking met verschillende actoren in de afval- en materialensector. Daarnaast is ook rekening gehouden met Europese richtlijnen, evaluaties van vorige plannen en wetenschappelijk onderzoek. Het plan vertaalt het beleid van de komende jaren naar concrete acties (Nieuwsbericht website OVAM).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het uitvoeringsplan (2 MB).
Klik hier voor een samenvatting van het plan (8,58 MB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de kick-off van het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (29 maart 2017).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.