BE: Koninklijk Besluit vernis als voedselcontactmateriaal

21 november 2016

Het gebruik van vernis en deklagen (hierna vernis) is gereglementeerd in het Koninklijk Besluit (KB) van 25 september 2016 betreffende vernis en deklagen die bestemd zijn om in aanraking te worden gebracht met voedingsmiddelen. Dit KB regelt de samenstelling en legt de migratienormen en -testen vast voor vernis voor materialen en voorwerpen in metaal; vernis voor soepele materialen en voorwerpen; vernis voor toepassingen van hoge capaciteit in de voedingsmiddelenindustrie. Het KB stelt ook dat vernissen die bestemd zijn om met voedingsmiddelen in aanraking te komen vergezeld moeten gaan van een schriftelijke verklaring van overeenkomst (FOD Volksgezondheid, 20 oktober 2016).
Klik hier voor meer informatie over het Koninklijk Besluit.
Klik hier voor het Koninklijk Besluit van 25 september 2016 betreffende vernis en deklagen die bestemd zijn om in aanraking te worden gebracht met voedingsmiddelen (320 kB).
Klik hier voor meer informatie over de online NVC E-Workshop Food Contact Materials Legislation.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.