BE: Binnenkort verbod op plastic zakjes

26 mei 2016

Vlaanderen neemt binnenkort afscheid van de klassieke plastic zakjes. Dat antwoordde minister Schauvliege (CD&V) zopas in het Vlaams Parlement op vragen van Bart Nevens (N-VA). Die pleitte eerder al voor een dergelijk verbod. Nadat Frankrijk en Italië al beslisten om plastic zakken te verbieden, legde eerder deze week Waals minister van Milieu Di Antonio een voorontwerp van decreet op tafel om ook in het zuiden van het land naar een verbod te gaan. Minister Schauvliege sluit zich daar nu bij aan.
Nevens pleitte er verder ook voor om de optie van biobased plastics te onderzoeken. De minister beloofde ook deze optie te onderzoeken (Persbericht N-VA, 11 mei 2016).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor een verslag van de vergadering in het Vlaams Parlement.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.