A.T. Kearney: The 2013 Global Retail Development Index ™ Global retailers cautiously aggressive or aggressively cautious? – gratis rapport in Engels

21 augustus 2013

Uit de jaarlijkse Global Retail Development Index van adviesbureau A.T. Kearney blijkt dat Brazilië, Chili en Uruguay de meest interessante landen voor retailers zijn om in te investeren. Brazilië is daarin voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot meest significante groeimarkt voor retailers.
Voor dit jaar wordt voor Brazilië een groei van elf procent aan retail-uitgaven verwacht, mede dankzij het stijgende consumentenvertrouwen. Daarnaast is de groeiende Braziliaanse middenklasse die tevens steeds kapitaal krachtiger wordt aantrekkelijk voor retailers.
China, dat van de derde naar de vierde plaats zakt, heeft het in het luxe segment juist lastiger dan voorheen. Veel luxe merken heroverwegen hun uitbreidingsplannen in dit land, omdat luxeproducten steeds vaker in het buitenland worden gekocht. E-commerce kan daarom een interessante optie zijn. De totale online verkopen bedroegen het afgelopen jaar 207 miljard dollar (156 miljard euro) en wordt verwacht verder te groeien.
Klik hier voor het rapport (992 kB).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.