‘Natuurlijk’ blijft meest dominante trend in 2013

03 januari 2013

De invloed van ‘natuurlijk’ op de voedingsmiddelen- en drankenindustrie blijft groeien in 2013, blijkt uit het New Nutrition Business’s trend-spotting rapport.
De trend natuurlijk zal de markt vormen doordat bedrijven in alle productcategorieën met deze trend meegaan. Het rapport is gebaseerd op onderzoek van de Duitse leverancier van ingrediënten van Kampffmeyer Food Innovation. Uit het onderzoek blijkt dat 74% van de ondervraagden van mening is dat natuurlijk ook gezonder is.  
Julian Mellentin, auteur van 10 Key Trends in Food, Nutrition & Health 2013: “Natuurlijk was de toptrend in 2012 en zal het ook zijn in 2013. Het is de richting waar mensen naar toe willen. Over de exacte definitie kan worden gediscussieerd. Of een levensmiddel door de consument als natuurlijk wordt beschouwd,  wordt in de hoofden van mensen gevormd, niet door een technische definitie of wetgeving.”
Andere trends in 2013 waar de natuurlijke supertrend volgens het rapport van invloed op zal zijn: Premium verpakkingen, Energie, Groente & Fruit, Zuivel, Gezond snacken, Gezond ouder worden, Gezonde spijsvertering, Gewichtsmanagement en Weerstand (VMT Nieuwsartikel, 3 januari 2013).