Aftrap platform European Packaging Gallery

01 oktober 2013

Op 26 september 2013 vond de aftrap plaats van de European Packaging Gallery (EPG), een samenwerking tussen de NVC Leerstoel Packaging Design and Management en Het FoodAtelier. De aftrap vond plaats in het Virtual Reality Lab op de campus van de Universiteit Twente. Op de bijeenkomst waren zowel retailers (Jumbo, C1000), verpakkende bedrijven (o.a. Zwanenberg, Grolsch, Cono Kaasmakers) als studenten/onderzoekers aanwezig. In het VR-lab kregen ze een idee van de mogelijkheden van deze onderzoeksfaciliteit. Zo kan in het lab nauwgezet in beeld worden gebracht hoe consumenten omgaan met bepaalde producten, van schakelpookjes tot verpakkingen in food.
Roland ten Klooster, hoogleraar Packaging Design & Management aan de Universiteit Twente en nauw betrokken de EPG, ziet de rol van het innovatieplatform als volgt: het omzetten van verworven inzichten over verpakkingen van voedingsmiddelen in concrete oplossingen. Het eerste project met de titel Flowpack 2.0 richt zich op innovaties in gasverpakkingen. Tijdens de opening haalde Ten Klooster nog een voorbeeld aan: de toekomst van metaal als verpakkingsmateriaal in food. Wie zou denken dat dit materiaal geen kans heeft tegen andere - lichtere - materialen, zoals kunststoffen, komt bedrogen uit. ‘Studenten hebben allerlei productmarktcombinaties bedacht die mogelijk kans van slagen hebben, bijvoorbeeld ready-to-heat-oplossingen voor vis of kaasfondue. Metaal kan, in tegenstelling tot de andere materialen, worden verhit, zelfs in een magnetron. Van deze USP moet je gebruik maken’ (Website Food&Nutrition, 27 september 2013).
Klik hier voor het volledige nieuwsbericht.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Leerstoel Packaging Design and Management.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.