ABN AMRO: Verpakkingsdrukkerijen doen het relatief goed

27 oktober 2016

Eén zwaluw maakt geen zomer. Toch is de omzetgroei van 1,3% van drukkerijen in 2016 tot nu toe opmerkelijk. Dit schrijft ABN AMRO in de Branche update – Drukkerijen die op 22 september 2016 is gepubliceerd. In het tweede kwartaal groeide zelfs voor het eerst sinds eind 2007 de binnenlandse omzet weer. De totale productie zal dit jaar toenemen. Volgens het CBS zijn er 30 verpakkingsdrukkerijen in Nederland. De verpakkingsdrukkerijen doen het relatief goed. De opkomst van papieren verpakkingen in de winkels en de groei van e-commerce dragen hier aan bij. Verpakkingsdrukkerijen zijn dan ook positief over hun prestaties. Ook is groei mogelijk in afzetmarkten als China, India en Brazilië.
Klik hier voor de Branche update – Drukkerijen (205 kB).
Klik hier voor meer informatie over de NVC Cursus Bedrukken van Verpakkingen.
Klik hier voor de online NVC E-Course Printing of Packaging.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project Innovatie in Verpakkingsdruk. U bent van harte welkom op 22 maart 2017 voor de volgende projectbijeenkomst.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.