ABN AMRO: Logistieke waarde creëer je samen- deel II horizontale samenwerking:

11 september 2013

Deel 2 van de uitgave logistieke waarde creëer je samen gaat in op horizontale samenwerking, daarmee wordt de samenwerking tussen logistieke bedrijven onderling bedoeld. De resultaten worden weergegeven van een onderzoek dat is uitgevoerd onder logistiek dienstverleners en expediteurs. Is er sprake van een verandering in de wijze waarop men aankijkt tegen de voordelen van samenwerking. Of wellicht heeft de periode van economische teruggang een effect gehad hierop. Zeker is dat deze magere economische omstandigheden nieuwe richting hebben kunnen geven aan dit thema en potentie voor alle partijen heeft toegevoegd.
De tijd is aangebroken dat bedrijven hun eigen logistieke grenzen verleggen ‘challenge their fundamental limits of their logistic systems’ door onder meer gebruik te maken van partners, voorheen hun concurrenten.
De verduurzaming van de supply chain staat op vele agenda’s en biedt een diversiteit aan kansen op gebied van technologie, IT data-gebruik en inzet van materieel. Dat betekent dat anders moet worden gedacht over de wijze waarop onze bedrijven zich moeten ontwikkelen om winstgevend te zijn. ‘Slimmer omgaan’ met bestaand volume past in een tijdperk van ‘profit without growth’. Samenwerking met logistieke partners kan wel eens de meest verstandige stap zijn om de supply chain van de opdrachtgever duurzaam te maken.
Het rapport is gratis te downloaden (1509 kB).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.