Netwerk Duurzaam Verpakken (afgesloten)

Het Netwerk Duurzaam Verpakken was actief van juni 2010 tot oktober 2013. Dit netwerk had tot doel bedrijven te ondersteunen en stimuleren bij het duurzaam innoveren van verpakken (verpakkingen en verpakkingsprocessen). Duurzaam Verpakken is het integreren van milieuaspecten bij het ontwerp van een verpakt product. Het verbetert de kwaliteitsbeleving van producten, leidt tot kostenbesparing, helpt bij het voldoen aan wetgeving én levert milieuwinst op.

In dit netwerk verbindt o.a. retailers, productfabrikanten, leveranciers van verpakkingen, machines en grondstoffen en ontwerpers. Door middel van themabijeenkomsten hebben we de kansen voor duurzaam verpakken in verschillende marktsegmenten verkend. Tijdens de bijeenkomsten konden deelnemers kennis en ervaring met elkaar delen. Dat kan nu nog steeds in de LinkedIn Group Duurzaam Verpakken.

Op woensdag 16 oktober 2013 hebben we het Netwerk Duurzaam Verpakken afgesloten met het boek 'Duurzaam Verpakken, verpakken voor de circulaire economie'. Dit boek kunt u online bekijken of als PDF downloaden. Een van de aanbevelingen uit het boek is het gebruiken van de wereldwijde ISO-normen voor verpakking en milieu. Wilt u wat er in deze normen staat en hoe u er mee kunt werken? Volg dan de NVC Webinar The new ISO world standards on packaging and environment.

Gerelateerd aan het Netwerk Duurzaam Verpakken:

Het netwerk werd gecoördineerd door het NVC en uitgevoerd in samenwerking met Partners for Innovation en Agentschap NLVoor meer informatie neemt u contact op met Ger Standhardt, 0182-512411.