NVC stimuleert Design for Intended Use (DIU) in voedselverpakkingen op CibusTec 2019 (Parma, Italië)NVC infostand ondersteunt leden

Van 22-25 oktober 2019 vindt de CibusTec plaats in Parma, Italië. NVC is partner op het gebied van voedselverpakkingen met speciale aandacht voor Design for Intended Use (DIU). Zowel de NVC lid-bezoekers als de lid-exposanten steunen we tijdens de beurs via de NVC infostand, gelegen in de centrale gang bij de zuidelijke ingang.

Unieke workshop richt zich op Design for Intended Use (DIU)

Op woensdag 23 oktober wordt een unieke workshop georganiseerd: Design for Intended Use (DIU) in voedselverpakkingen. De workshop vindt plaats in de Sala Innovation (hal 4 - 1e verdieping) van 14:30-17:00 uur. Design for Intended Use (DIU) is een verpakkingsontwerp-proces en het resultaat ervan, dat het beoogde gebruik van het verpakte product door de beoogde gebruiker eenduidig laat zien en waarborgt. In voedselverpakkingen is DIU belangrijk voor het stimuleren en ondersteunen van verantwoorde consumptie en om de consument te helpen bij het op de juiste wijze afvoeren van de geleegde voedselverpakkingen. De workshop geeft een overzicht van de DIU in voedselverpakkingen wereldwijd en belicht belangrijke materiaal-ontwerpaspecten. Tot slot zullen de deelnemers en de workshopleider een reeks inspirerende voedselverpakkingen presenteren en bespreken, waaronder innovaties op het gebied van voedselverpakkingen die op de CibusTec 2019 te zien zijn. Klik hier voor het programma.

De workshop wordt ondersteund door APEAL (de Association of European Producers of Steel for Packaging) en Rassegna Alimentare, het toonaangevende Italiaanse tijdschrift over technologieën, machines en installaties voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Informatie en contact

Alle informatie over het NVC Design for Intended Use DIU project vindt u hier.
Neem contact op met het NVC-verenigingsbureau voor meer informatie op info@nvc.nl of bel +31-182-512411.