Vernieuwde NVC informatiedienst verpakken zet betrouwbaarheid centraal

04 oktober 2018

De NVC Members-only Update (MOU) viert zijn tiende verjaardag sinds de introductie in 2008 met een reeks innovatieve vernieuwingen. Centraal staat daarin de betrouwbaarheid van de zakelijke informatie op verpakkingsgebied. De MOU is een unieke informatiedienst op maandbasis voor diegene die een professionele behoefte heeft aan een up-to-date overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van verpakken wereldwijd. De MOU ondersteunt de NVC-lidbedrijven wereldwijd bij het nemen van optimale bedrijfsbeslissingen als het om verpakken gaat.

De betrouwbaarheid van informatie komt steeds vaker in het nieuws. De hoeveelheid ‘fake news’, informatie gemanipuleerd en gestimuleerd door internettrollen of nieuwsalgoritmen, neemt toe. Dit terwijl het beschikken over en het verspreiden van betrouwbare informatie essentieel is voor de verpakkingswereld nu en straks.

Al bij de oprichting van het NVC in 1953 werd het ondersteunen van de informatievoorziening aan de sector van groot belang geacht. Zo meldt artikel 3a. van de statuten als eerste verenigingsactiviteit ‘het verzamelen en bewerken van gegevens over alles wat direct of zijdelings met verpakking in de ruimste zin verband houdt’.

De vernieuwde MOU is qua inhoud toegankelijker gemaakt via een nieuwe vormgeving en is daarbij makkelijk te printen voor gebruik offline. Grensverleggend is het nieuwe MOU NVC Café: een week na het verschijnen van iedere editie kunnen MOU-lezers meepraten en –denken in deze live online omgeving, met de hoofdredactie van de MOU live aanwezig. Aldus vormt NVC als vereniging via het MOU NVC Café een uniek netwerk om gepubliceerde, ongepubliceerde en wellicht nog te publiceren zakelijke verpakkingsinformatie op betrouwbaarheid te toetsen.

De eerste editie van de vernieuwde MOU verschijnt 25 oktober 2018.

Fact or Fake? De vernieuwde NVC Members-only Update stelt betrouwbaarheid van de zakelijke informatie op verpakkingsgebied centraal (Foto: iStock)

Meer informatie
De hoge-resolutie foto kan worden aangevraagd via info@nvc.nl.
Voor meer informatie over de NVC Members-only Update kunt u contact opnemen met Helen Crowe.