NVC werkgroep stimuleert universitair onderzoek Web Retail Packaging

25 september 2015

De ontwikkelingen in het verpakken voor e-commerce (thuisbezorging) gaan razendsnel en daarmee groeit het risico dat er onvoldoende fundamentele kennis beschikbaar is om de bestendige groei vast te houden. Er zal dus een impuls gegeven moeten worden aan universitair onderwijs en onderzoek wereldwijd op het gebied van nieuwe materialen, verpakkingstechnieken en het gebruik van de verpakking door de consument thuis. Deze conclusie trekt de internationale NVC werkgroep Web Retail Packaging na haar jaarlijkse bijeenkomst, die op 25 september 2015 in Rotterdam plaatsvond.

De werkgroep steunde tevens de ontwikkeling van een cursus voor professionals in het bedrijfsleven. Deze NVC E-Course Packaging for E-commerce is volledig online te volgen en geeft in vier online sessies een uitstekend inzicht in het belang van verpakken en verpakkingen voor het succes van e-commerce activiteiten. De eerstvolgende groep van deze cursus start op 9 november 2015.

De NVC Working Group Web Retail Packaging, opgestart vanuit het NVC Innovatieproject Web Retail Packaging, bestaat uit leidende internationale e-tailers, fabrikanten en leveranciers van verpakkingen en gerelateerde diensten. Ondersteund door het NVC verenigingsbureau in Gouda, biedt de Working Group begeleiding en inzicht in de wereldwijde e-commerce gemeenschap.

Sinds de start van het project in 2013 hebben de leden van de werkgroep zich gericht op het verhogen van het bewustzijn over het onderwerp Web Retail Packaging en het verspreiden van informatie en kennis hierover op een wereldwijde schaal. Dit is onder meer gedaan via de deelname van NVC aan congressen en het publiceren van de NVC Position Paper: ‘Packaging as driver for the sustained future of e-commerce’. Het is deze duurzame toekomst waarvoor onderzoek moet worden doorgezet.

De internationale NVC werkgroep op haar jaarlijkse bijeenkomst in Rotterdam (25 september 2015) (Photo: Anna Green, Studio Portfolio Fotografie)

Meer informatie
NVC (opgericht in 1953) is de vereniging van bedrijven die het belang erkennen van verpakken als activiteit binnen de gehele supply chain van verpakte producten. Het NVC lidmaatschap, de projecten, informatiediensten en de opleidingen stimuleren het continu verbeteren van het verpakken.

Neem voor meer informatie over het project contact op met Rémi Vandichel r.vandichel@nvc.nl of +31(0)182-512411.