Bedrijfsleven volgt oproep Amsterdamse locoburgemeester Kajsa Ollongren en stimuleert crowdfunding voor verpakkingsinnovatie

23 september 2015

Op 1 oktober start NVC Nederlands Verpakkingscentrum in Amsterdam een uniek internationaal project voor het stimuleren van verpakkingsinnovaties met alternatieve financieringsvormen, zoals crowdfunding. Daarmee geeft de vereniging gehoor aan de oproep van de Amsterdamse locoburgemeester Kajsa Ollongren, om de Nederlandse hoofdstad een wereldwijde hotspot te maken op het gebied van alternatieve financiering én hoogwaardige bedrijvigheid. Ollongren sprak op de kick-off van de Amsterdam Capital Week op 23 september in de Beurs van Berlage.

Het NVC-project Crowdfunding for Packaging Innovation (CFPIN) heeft een looptijd van twee jaar en richt zich op de €200 miljard per jaar grote verpakkingssector. Wereldwijd worden iedere seconde honderdduizend producten verpakt – en ook weer uitgepakt. Het eerste deel van het project vindt plaats op donderdagmiddag 1 oktober in de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam in Amsterdam. Het event is tevens de kick-off van ’s werelds meest competitieve verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot, die in 2016 zijn 28e (tweejaarlijkse) editie beleeft.

Meer informatie
NVC (opgericht in 1953) is de vereniging van bedrijven die het belang erkennen van verpakken als activiteit binnen de gehele supply chain van verpakte producten. Het NVC lidmaatschap, de projecten, informatiediensten en de opleidingen stimuleren het continu verbeteren van het verpakken.
Voor meer informatie over het crowdfunding project en het event op 1 oktober: Rémi Vandichel, +31-(0)182-512411, r.vandichel@nvc.nl.