Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot

De Gouden Noot is ’s werelds meest competitieve verpakkingswedstrijd. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum innovaties op het gebied van verpakte producten en verpakkingen.

De Gouden Noot 2016
De Gouden Noot dankt zijn naam aan de unieke trofee met daarin de massief gouden walnoot, teken van een duurzame, effectieve en innovatieve verpakking. Het winnen van de wedstrijd brengt een grote internationale marktbekendheid en geeft u en uw medewerkers in de onderneming erkenning voor al het werk dat u voor het creëren van de innovatie heeft verzet.

De jurering vindt plaats in twee rondes. In de eerste jureringsronde, op 8 en 9 juni 2016, zijn tien inzendingen geselecteerd die een bekroning waard zijn: de finalisten. Inmiddels zijn de tien finalisten van De Gouden Noot 2016 bekend. In de finale, op 2 november 2016, wordt bepaald welke inzending de Gouden, de Zilveren en de Bronzen Noot wint. De inzender wordt in deze ronde in staat gesteld zijn/haar inzending te presenteren ten overstaan van de jury.

Alle winnaars en finalisten worden gedurende twee jaar door het NVC gepromoot, vanaf het moment dat de finaleplaats behaald is. Zo zullen de finalisten en winnaars van De Gouden Noot 2016 te zien zijn op de NVC-stand bij Entree Nord op de interpack 2017 in Düsseldorf, de grootste verpakkingsbeurs ter wereld. De prijsuitreiking van De Gouden Noot 2016 vindt plaats op 24 november 2016 in het Evoluon in Eindhoven.

De Gouden Noot 2014
De Gouden Noot 2014 is gewonnen door Dampack international met de BeeMagicTray. Het Zilver was voor Ecobliss met de Locked4Kids. De Bronzen Noot ging naar de SpRing Latch van Ardagh Group en Plato product consultants. Klik hier voor een overzicht van de winnaar en finalisten van De Gouden Noot 2014.

Over De Gouden Noot:

Voor meer informatie neemt u contact op met Ger Standhardt, 0182-512411.