Pharmaceutical Packaging Innovation

Bij deelname aan dit project kunt u innovatieve oplossingen delen met andere partijen uit de supply chain om gezamenlijk te komen tot verbeteringen of nieuwe toepassingen. Binnen het project wordt nauw samengewerkt tussen leveranciers van verpakkingen, verpakkingsmaterialen en machines, en de producenten van farmaceutische producten en medische apparaten.

Tijdens de projectbijeenkomsten bespreken we de ontwikkelingen in het verpakken van farmaceutische producten. De belangrijkste thema's binnen het project zijn accessible design, authenticiteit en verbeteren van therapietrouw. De eerstvolgende bijeenkomst van de NVC International Working Group Pharmaceutical Packaging Innovation vindt plaats op 7 en 8 juni 2018.

Accessible Design
Accessible design in verpakken is het zodanig ontwerpen van verpakte producten en hun verpakkingen dat het product zo goed mogelijk en voor zoveel mogelijk gebruikers te gebruiken is. U kunt hierbij denken aan het openingsgemak, leesbaarheid van tekst op verpakkingen en bijsluiters, en aan kindveilige verpakkingen.

Authenticiteit
Naar aanleiding van de 'Falsified Medicines Directive' onderzoeken we de verschillende manieren waarop vervalsing van medicijnen tegengegaan kan worden, zoals serialisatie en anti-tampering methoden.

Verbeteren van therapietrouw
Een van de grootste uitdagingen voor de farmaceutische wereld is het verbeteren van de therapietrouw. De verpakking speelt hierin een cruciale rol.

Tussen de projectbijeenkomsten door kunnen NVC-leden informatie delen via de bijbehorende LinkedIn Group Pharmaceutical Packaging Innovation. De kennis die wordt ontwikkeld in het Pharmaceutical Packaging Innovation project wordt ook gebruikt in de NVC E-Course Pharmaceutical Packaging.

Over het Pharmaceutical Packaging Innovation project:

  • Creëren van innovaties
  • Delen van best practices
  • Projectbijeenkomsten
  • Bijbehorende LinkedIn Group
  • Exclusief voor NVC-leden
  • Gratis toegankelijk

Voor meer informatie neemt u contact op met Ger Standhardt, 0182-512411.