Pharmaceutical Packaging Innovation

Bij deelname aan dit project kunt u innovatieve oplossingen delen met andere partijen uit de supply chain om gezamenlijk te komen tot verbeteringen of nieuwe toepassingen. Binnen het project wordt nauw samengewerkt tussen leveranciers van verpakkingen, verpakkingsmaterialen en machines, en de producenten van farmaceutische producten en medische apparaten.

Tijdens de projectbijeenkomsten bespreken we de ontwikkelingen in het verpakken van farmaceutische producten. De belangrijkste thema's binnen het project zijn accessible design, authenticiteit en verbeteren van therapietrouw. De eerstvolgende bijeenkomst van de NVC International Working Group Pharmaceutical Packaging Innovation vindt plaats op 25 juni 2021.

Accessible Design
Accessible design in verpakken is het zodanig ontwerpen van verpakte producten en hun verpakkingen dat het product zo goed mogelijk en voor zoveel mogelijk gebruikers te gebruiken is. U kunt hierbij denken aan het openingsgemak, leesbaarheid van tekst op verpakkingen en bijsluiters, en aan kindveilige verpakkingen.

Authenticiteit
Naar aanleiding van de 'Falsified Medicines Directive' onderzoeken we de verschillende manieren waarop vervalsing van medicijnen tegengegaan kan worden, zoals serialisatie en anti-tampering methoden.

Verbeteren van therapietrouw
Een van de grootste uitdagingen voor de farmaceutische wereld is het verbeteren van de therapietrouw. De verpakking speelt hierin een cruciale rol. In dit kader voert het NVC ook het secretariaat van HCPC Europe.

In het kader van het Pharmaceutical Packaging Innovation project werken we samen met de organisatoren van internationale beurzen en congressen, zoals UBM (Innopack, CPhI Worldwide) en China National Pharmaceutical Packaging Association (CNPPA).

Over het Pharmaceutical Packaging Innovation project:

  • Deel inzichten met andere NVC-leden
  • Bespreek actuele farmaceutische verpakkingsthema's
  • Jaarlijkse projectbijeenkomst
  • Exclusief voor NVC-leden of op uitnodiging door NVC

Leer alles over het verpakken van medicijnen in de Live Online NVC E-Course Pharmaceutical Packaging (Live Online Learning betekent: wereldwijde toegang, geen reiskosten en uitstekende leerresultaten dankzij live docenten in het interactieve online NVC-klaslokaal).

Voor meer informatie neemt u contact op met NVC-VerenigingsKantoor, 0182-512411.