Pharmaceutical Packaging Innovation

 

 

 

 

NVC innovatieproject Pharmaceutical Packaging Innovation

Verpakken is het tijdelijk integreren van een externe functie en een product om het gebruik van het product mogelijk te maken. In de gezondheidszorg is het product het medicijn en is de gebruiker niet alleen de patiënt maar ook de zorgprofessional.

In dit project bestuderen NVC-lidbedrijven de trends in verpakkingen van medicijnen en medische hulpmiddelen. Speciale aandacht gaat uit naar:

□ Productie en distributie van medicijnen, medische hulpmiddelen en (zelf)testen

□ Medische hulpmiddelen en (co)devices: innovaties en wetgeving op het gebied van verpakkingen, etiketten (labels) en bijgeleverde informatie

□ Designmethodes voor het makkelijker openen van verpakkingen

□ Designmethodes voor beter begrijpelijke pictogrammen

□ Innovatie en wetgeving op het gebied van interactieve informatie op de verpakking en in de verpakking (bijsluiters), in Europa (m.n. EMA) en USA (m.n. FDA)

□ Milieu: toepassen van het PUMA MANIFEST, met name voor de Collect-Control (inzameling) en Backend (recycling, recovery) processen

□ Ondersteuning aan het werkgebied Sustainable Ageing (“duurzaam oud worden”) dat momenteel door NVC wordt ontwikkeld

□ Congressen, beurzen en andere events op het gebied van het verpakken van medicijnen en medische hulpmiddelen

De volgende jaarbijeenkomst van de NVC International Working Group Pharmaceutical Packaging Innovation vindt plaats op 27 juni 2025.

Een cursus volgen? Leer alles over het verpakken van medicijnen in de Live Online NVC E-Course Pharmaceutical Packaging.

Meer informatie of ook meedoen in de werkgroep? Neem contact op met NVC verenigingsbureau via info@nvc.nl of telefoon +31-(0)182-512411. De LinkedIn groep vindt u hier.